marți, 10 februarie 2015

Avocado umplut cu salata de creveti

Va propun  o reteta cu atat de sanatosul avocado, dupa reteta de Guacamole.

Fructul-minune, plin de vitamine, fibre si grasimi mononesaturate, este combinat cu creveti, mai multe legume si un sos matasos, din maioneza light, suc de lime si coriandru.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– avocado 2-3 buc.
– creveti  150-200 g
– ceapa esalota (sau ceapa rosie) 1/2 buc
– ardei gras rosu 1/4 buc.
– tija de telina 1 buc
– ou 1 buc.
– suc de lamaie (daca aveti lamaie verde, cu atat mai bine)
– maioneza light 1 lingura cu varf
– usturoi 1 catel
– coriandru frunze 1 lingurita (ideal, proaspat) sau boabe
– sare, piper
Puneti oul la fiert, intr-un ibric. Lasati-l sa fiarba 7-8 minute pentru a obtine un ou fiert tare. Scoateti-l din apa si, cand s-a racit, decojiti-l. Intr-un castronel, puneti maioneza light, ceapa (taiata foarte marunt), frunzele tocate de coriandru(sau coriandru boabe),catelul de usturoi pisat si un pic de sare. Omogenizati, adaugand suc de lamaie dupa gust. 

Se adauga apoi ardeiul gras rosu, oul fiert tare, taiat tot cubulete, si tija de telina (de asemenea, taiata marunt)

Intr-o tigaie, puneti la incins o lingura de ulei de masline. Adaugati crevetii spalati si stersi bine de apa. Presarati un pic de piper peste ei, lasati-i doua minute si intoarceti-i. Inca doua minute pe partea cealalta si, gata, scoateti-i pe o farfurie. Cand s-au racorit, puneti-i peste maioneza cu legume.

Spalati, stergeti si taiati avocado in jumatate. Scoateti samburii si stropiti-i  cu suc de lamaie (pentru a impiedica oxidarea). Daca doriti, puteti scoate si coaja avocado-ului. Umpleti jumatatile de avocado cu salata de creveti. 



Se pot servi alaturi de o salata mixta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu