vineri, 3 aprilie 2015

Mancarica de praz cu masline

Prazul  este  rudă cu ceapa, dar nu  la fel de iute şi o poate înlocui cu succes în multe mâncăruri. Este foarte bogat în vitaminele A, B, C, E, K, conţine minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare şi e bine să nu ne lipsească din meniu, mai ales în sezonul rece.

Ingrediente:3-4 fire de praz,1/2 ardei gras,250 gr rosii maruntite in suc propriu,o lingura bulion,100ml ulei ,2 foi de dafin,sare,piper,patrunjel,200g de masline negre fara samburi

Prazul se spala,se curata,iar din partea alba se taie rondele.Se adauga uleiul si ardeiul taiat cuburi si se calesc 5-6 minute amestecand continuu.Cand prazul incepe sa se inmoaie,se adauga 1/2 pahar cu apa,rosiile maruntite,bulionul,sare,piper si maslinele taiate felii.
Se mai lasa inca 10-15 minute.
Spre final se poate da si la cuptor pt 5 minute.

Se serveste cald sau rece cu verdeata proaspata!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu