sâmbătă, 30 mai 2015

Ton la gratar cu sos de unt,capere si lamaie,servit cu salata de rucola si cuscus

Este o reteta extrem de simpla,rapida si gustoasa,potrivita pt zilele in care nu aveti chef de gatit prea mult.
Tonul reprezinta o importanta sursa de Omega-3 acizi grasi EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexanoic). Acesti acizi grasi omega-3 s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejeaza plamanii (impotriva astmului), creierul (de protectie impotriva bolii Alzheimer si declinul cognitiv) si articulatiile (de protectie impotriva artritei).

Studiile au aratat ca Omega-3 acizi grasi are proprietati anti-cancer. In plus, tonul contine seleniu, o componenta a unei enzime detoxifiante puternice in corpurile noastre numita glutationa peroxidaza. Pentru a incheia lista, tonul este, de asemenea, o sursa buna de vitamine B si o sursa importanta de acid folic.

Tonul se gateste mediu(rozaliu pe mijloc) si merge de minune cu un pahar de vin sec rose pt o masa de pranz usoara.

Ingrediente:2 fileuri de ton proaspat,cam 200 g fiecare,sare,piper negru,2 linguri ulei de masline,2 linguri de unt,3-4 catei de usturoi tocati marunt,o lingura de capere,patrunjel proaspat,1-2 lingurite coaja de lamaie rase,2 felii de lamaie.

Se ung fileurile de ton cu ulei de masline,se dau cu sare si piper si se aseaza pe gratarul incins in prealabil.Se frig 3-5 minute,intorcandu-se pe ambele parti.
Se incinge untul intr-o tigaie,se adauga usturoiul,coaja de lamaie rasa si capere;se gateste cca 1-2 minute,apoi se adauga patrunjelul tocat si se amesteca.

Se servevesc fileurile de ton,stropite cu sos si presarate cu lamaie tocata si patrunjel proaspat.
Se poate servi ca atare sau cu salata de rucola si cuscus!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu