joi, 22 ianuarie 2015

Fasole cu costita afumata

Astazi ceva romanesc foarte foarte gustos...

Ingrediente-2-3 cani de fasole,2 morcovi,2 cepe,un ardel rosu,telina,radacina patrunjel,o legatura de marar,leustean,cimbru

Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte...

Se scurge si se pune la foc,iar dupa primul clocot ,apa se arunca si se adauga alta apa,cu putina sare si un strop de ulei si se lasa la fiert.

Dupa 20-30 min,se adauga si morcovul taiat felii,1 ceapa maruntita,ardelul taiat bucati mici,radacina de patrujel si telina maruntite si costita sau carnatul afumat,daca doriti sa o faceti cu carne.

Rantasul-intr-o tigaie,se pune o ceapa maruntita la undit in putin ulei;cand aceasta a inceput sa devina aurie,se adauga o lingura de faina si 1-2 de pasta de tomate amestecand continuu pt a evita formarea de cocoloase.
Se adauga putina apa si se lasa sa dea un clocot dupa care se adauga peste fasolea cu costita.
La final se poate orna cu marar si leustean,cimbru
Se serveste cu ceapa rosie sau salata de  muraturi asortate!
Pofta buna!!! 

miercuri, 21 ianuarie 2015

Mozzarella cu rosii,ulei de masline si oregano,salata mixta cu otet balsamic

"Legenda povesteste ca Mozzarella a ajuns sa fie produsa in Italia dupa ce reteta a fost adusa din Egipt la Roma. Pe taramul piramidelor Antonio si Cleopatra isi traiau povestea de dragoste plutind pe Nil, savurand  tot feluri de mancaruri la ospetele regale, printre care o branza din lapte de bivolita. Vazandu-le ardoarea, egiptenii ar fi ajuns la concluzia ca vitaminele si proteinele aflate in aceasta branza ar provoca aceasta pasiune dezlantuita intre cei doi. Mai tarziu, Antonio ii oferea lui Caesar mozzarella produsa pe pamant italian. Astazi, mozzarella este cunoscuta in special datorita rolului sau esential in prepararea pizzei. 

Mozzarella provine din sudul Italiei si, initial, aceasta branza era produsa din lapte de bivolita (bivolita de apa). Acum, in general, mozzarella proaspata provine atat din lapte de bivolita, cat si din lapte de vaca."












sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Baby octopus with chilli,tomato and pasta

Baby octopus,sau Pui de caracatita ,mai exact...se gasesc proaspeti pe gheata,de obicei gata curatati, la marketurile mari..se pot lua in jur de 10-15 bucati pentru 2 persoane.

Alte ingrediente-paste,de oricare fel,de preferat paste scurte-eu am folosit de aceasta data Trofie,un tip de paste rasucite,din gris de grau dur,folosite in bucataria italiana,in  special in Genova

Pastele se fierb intr-un litru de apa cu sare,100g de paste timp 6-10 minute.Pastele din grau dur fierte nu se clatesc,pentru ca ele nu se lipesc.

Sosul-intr-o tigaie,se pun 2 felii de unt;cand untul s-a topit se adauga o ceapa taiata marunt,3-4 linguri rosii maruntite in suc propriu ,4-5 rosii cherry taiate jumatati,3-4 catei de usturoi felii,piper negru







boabe,2-3 ardei iuti sau sos de chilli,caracatita .

Se lasa pe foc amestecand continuu,in jur de 10-15 minute si se adauga putina apa daca este necesar.

Se servesc alaturi de paste,cu patrunjel proaspat si parmezan!


vineri, 16 ianuarie 2015

Porc vietnamez condimentat cu cimbru si coriandru la cuptor,cartofi noi in crusta de rozmarin si usturoi si salata de răscovi marinati,ghebe si murături asortate:)

S-ar spune ca ,colesterolul porcului vietnamez este de 7 ori mai scazut decat cel al porcului autohton iar alimentatia e f asemanatoare porcului mistret.

Ca si gust seamana cu carnea de porc care o stim dar e mai putin greoaie..nu sunt o amatoare a carnii in general,insa am incercat intr-o zi si o friptura de carne de porc vietnamez si a iesit foarte foarte buna..
Carnea se taie in bucati mai mici,se pune intr-o tava,alaturi de mirodenii(cimbru,coriandru,sare,piper) ulei de masline si putina apa  in cuptorul incins in prealabil..Eu pun peste tava  si folie de aluminiu,si doar la final,pt rumenire scot folia ultimele zece minute.

Intr-o alta tigaie,cartofii noi(pot fi si vechi daca nu e sezon),se curata de coaja(cei noi pot fi lasati si asa),se dau bine prin rozmarin maruntit si praf de usturoi si se prajesc sau se dau la cuptor pana capata o crusta aurie..
Cand friptura este gata,se scoate din cuptor si se serveste alaturi de cartofi si salata de muraturi asortate.




miercuri, 14 ianuarie 2015

Pasta con pomodore fresco e zucchine


Viva l'Italia!!!!:))...Sunt un mare fan al pastelor,gatite in orice fel mai ales pt faptul ca sunt usor de preparat fara a necesita foarte mult timp...

Ingrediente-250g paste(pot fi paste scurte de tipul penne,fusilli sau  farfalle,sau paste lungi de tipul spaghetti sau tagliatele),2-3 dovlecei,rosii cherry,1 ceapa,2-3 catei usturoi,busuioc,ulei de masline

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj(difera timpul de fierbere de la unele la altele)

Sosul-se taie ceapa marunt,cateii de usturoi felii,uleiul de masline si se caleste putin pana capata o culoare aurie;se adauga apoi dovleceii taiati felii si se lasa 5-10 min;apoi se adauga rosiile cherry,taiate,unele le puteti lasa intregi pt decor,sare si busuioc,plus nelipsita lingurita(mica)de miere pt a taia din rosiile usor acrisoare.

Spre final,se adauga pastele fierte  peste sos pt inca 1-2 minute,pt amestecarea aromelor.
Se adauga verdeatza si parmezan la final.
Pofta buna!

joi, 8 ianuarie 2015

Midii proaspete cu sos de vin alb si rosii cherry,busuioc si usturoi împreuna cu pâine de secara prăjită cu ulei de măsline si oregano

Sunt mai multe tipuri de scoici,insa midiile au un gust marin mai puternic,parca te imbie la o plimbare pe plaja...

Din toata pregatirea lor,curatul e cel mai meticulos,deoarece se ia fiecare scoica si se curata cu un spalator de sarma de alge.

Sosul-intr-o tigaie,se pune un strop de ulei de masline,se taie o ceapa marunt,3-4 catei usturoi felii,rosii cherry taiate jumatati si rosii cuburi in suc propriu,jumatate de cutie..se adauga busuioc si se lasa sosul la fiert cateva minute...

Scoicile,dupa  ce s-au curatat,se pun peste sos,se adauga 100-200ml de vin alb,si se lasa 5-10 minute pana se deschid....

Se servesc cu paine prajita!!!Atentie,sunt extrem de delicioase:)!!!


O dimineatza cu ger si soare si un mic dejun sanatos!


Detoxifierea dupa sarbatori

Desi nu am exagerat cu mancarea de sarbatori,parca simt nevoia sa mananc mai multe fructe,legume,salata  si bineinteles,preferatele mele branzeturi:)