joi, 8 ianuarie 2015

Midii proaspete cu sos de vin alb si rosii cherry,busuioc si usturoi împreuna cu pâine de secara prăjită cu ulei de măsline si oregano

Sunt mai multe tipuri de scoici,insa midiile au un gust marin mai puternic,parca te imbie la o plimbare pe plaja...

Din toata pregatirea lor,curatul e cel mai meticulos,deoarece se ia fiecare scoica si se curata cu un spalator de sarma de alge.

Sosul-intr-o tigaie,se pune un strop de ulei de masline,se taie o ceapa marunt,3-4 catei usturoi felii,rosii cherry taiate jumatati si rosii cuburi in suc propriu,jumatate de cutie..se adauga busuioc si se lasa sosul la fiert cateva minute...

Scoicile,dupa  ce s-au curatat,se pun peste sos,se adauga 100-200ml de vin alb,si se lasa 5-10 minute pana se deschid....

Se servesc cu paine prajita!!!Atentie,sunt extrem de delicioase:)!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu