Astazi ceva romanesc foarte foarte gustos...
Ingrediente-2-3 cani de fasole,2 morcovi,2 cepe,un ardel rosu,telina,radacina patrunjel,o legatura de marar,leustean,cimbru
Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o zi înainte...
Se scurge si se pune la foc,iar dupa primul clocot ,apa se arunca si se adauga alta apa,cu putina sare si un strop de ulei si se lasa la fiert.
Dupa 20-30 min,se adauga si morcovul taiat felii,1 ceapa maruntita,ardelul taiat bucati mici,radacina de patrujel si telina maruntite si costita sau carnatul afumat,daca doriti sa o faceti cu carne.
Rantasul-intr-o tigaie,se pune o ceapa maruntita la undit in putin ulei;cand aceasta a inceput sa devina aurie,se adauga o lingura de faina si 1-2 de pasta de tomate amestecand continuu pt a evita formarea de cocoloase.
Se adauga putina apa si se lasa sa dea un clocot dupa care se adauga peste fasolea cu costita.
La final se poate orna cu marar si leustean,cimbru
Se serveste cu ceapa rosie sau salata de muraturi asortate!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu