miercuri, 21 ianuarie 2015

Mozzarella cu rosii,ulei de masline si oregano,salata mixta cu otet balsamic

"Legenda povesteste ca Mozzarella a ajuns sa fie produsa in Italia dupa ce reteta a fost adusa din Egipt la Roma. Pe taramul piramidelor Antonio si Cleopatra isi traiau povestea de dragoste plutind pe Nil, savurand  tot feluri de mancaruri la ospetele regale, printre care o branza din lapte de bivolita. Vazandu-le ardoarea, egiptenii ar fi ajuns la concluzia ca vitaminele si proteinele aflate in aceasta branza ar provoca aceasta pasiune dezlantuita intre cei doi. Mai tarziu, Antonio ii oferea lui Caesar mozzarella produsa pe pamant italian. Astazi, mozzarella este cunoscuta in special datorita rolului sau esential in prepararea pizzei. 

Mozzarella provine din sudul Italiei si, initial, aceasta branza era produsa din lapte de bivolita (bivolita de apa). Acum, in general, mozzarella proaspata provine atat din lapte de bivolita, cat si din lapte de vaca."












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu