sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Baby octopus with chilli,tomato and pasta

Baby octopus,sau Pui de caracatita ,mai exact...se gasesc proaspeti pe gheata,de obicei gata curatati, la marketurile mari..se pot lua in jur de 10-15 bucati pentru 2 persoane.

Alte ingrediente-paste,de oricare fel,de preferat paste scurte-eu am folosit de aceasta data Trofie,un tip de paste rasucite,din gris de grau dur,folosite in bucataria italiana,in  special in Genova

Pastele se fierb intr-un litru de apa cu sare,100g de paste timp 6-10 minute.Pastele din grau dur fierte nu se clatesc,pentru ca ele nu se lipesc.

Sosul-intr-o tigaie,se pun 2 felii de unt;cand untul s-a topit se adauga o ceapa taiata marunt,3-4 linguri rosii maruntite in suc propriu ,4-5 rosii cherry taiate jumatati,3-4 catei de usturoi felii,piper negru







boabe,2-3 ardei iuti sau sos de chilli,caracatita .

Se lasa pe foc amestecand continuu,in jur de 10-15 minute si se adauga putina apa daca este necesar.

Se servesc alaturi de paste,cu patrunjel proaspat si parmezan!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu