vineri, 16 ianuarie 2015

Porc vietnamez condimentat cu cimbru si coriandru la cuptor,cartofi noi in crusta de rozmarin si usturoi si salata de răscovi marinati,ghebe si murături asortate:)

S-ar spune ca ,colesterolul porcului vietnamez este de 7 ori mai scazut decat cel al porcului autohton iar alimentatia e f asemanatoare porcului mistret.

Ca si gust seamana cu carnea de porc care o stim dar e mai putin greoaie..nu sunt o amatoare a carnii in general,insa am incercat intr-o zi si o friptura de carne de porc vietnamez si a iesit foarte foarte buna..
Carnea se taie in bucati mai mici,se pune intr-o tava,alaturi de mirodenii(cimbru,coriandru,sare,piper) ulei de masline si putina apa  in cuptorul incins in prealabil..Eu pun peste tava  si folie de aluminiu,si doar la final,pt rumenire scot folia ultimele zece minute.

Intr-o alta tigaie,cartofii noi(pot fi si vechi daca nu e sezon),se curata de coaja(cei noi pot fi lasati si asa),se dau bine prin rozmarin maruntit si praf de usturoi si se prajesc sau se dau la cuptor pana capata o crusta aurie..
Cand friptura este gata,se scoate din cuptor si se serveste alaturi de cartofi si salata de muraturi asortate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu