Ingrediente:3-4 dovlecei marime medie,200g branza proaspata de vaci,200g branza de oi sau telemea,cascaval,smantana 150g,2 oua,4 catei de usturoi pisati,o legatura de marar
Se spala dovleceii,optional se pot curata de coaja(eu nu i-am curatat si recomand sa fie lasati asa,sunt mai buni),se taie in 2 jumatati egale si cu o lingurita se indeparteaza partea centrala cu seminte din fiecare jumatate.
Separat se amesteca cele trei feluri de branza,cu cascavalul ras pe razatoare,ouale,smantana,usturoiul pisat si verdeata,sare si piper dupa gust,pana devin o pasta groasa.
Se umple fiecare jumate de dovlecel,se mai rade putin cascaval pe deasupra si se dau la cuptor in jur de 20-30 min pana devin aurii.
Se pot servi calzi sau reci.
Pe acelasi principiu se fac si cartofii noi umpluti cu branza si marar,sunt deliciosi!!!
Pofta buna!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu