marți, 28 octombrie 2014

Supa de Midii proaspte

Ingrediente-500g-1kg midii,2 cepe verzi cu codite,4 catei de usturoi,o rosie,ulei de masline,vin alb,verdeatza
Se curata midiile(cele proaspete de pe gheatza,se pot curata de alge si nisip cu un spalator de sarma).Aruncati midiile sparte.
Dupa ce midiile sunt curatate,se pun intr-o oala mai adanca,fara apa,cu putin ulei de masline si 100 ml vin alb,peste care se aseaza un capac si se lasa5 min la aburi pt a se deschide.Dupa ce s-au deschis,se scot unele cochilii pt a evita aglomerarea ingredientelor si unele se lasa asa pt aspect..se toarna 1-2 l de apa peste ele,si se lasa pe foc.
Separat,intr-o tigaie se pune in ulei de masline incins
4 catei de usturoi taiati felii,ceapa maruntita,busuioc,o rosie taiata cuburi mici pana capata o culoare aurie.
Cand incep a fierbe midiile din oala se adauga ingredientele din tigaie,cu tot cu ulei si se mai lasa 2-3 min.
Se orneaza cu verdeatza proaspata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu