marți, 28 octombrie 2014

Scoici neozeelandeze cu sos de chilli

Scoici neozeelandeze cu sos de chili(reteta care am mancat-o in Singapore
,nu e de pe net astfel încât cantitatea ingredientelor e aproximativa ) Ingrediente:1/2cutie de scoici verzi Noua Zeelanda(se găsesc congelate la Carrefour-produse marine congelate),1/2 ceapa normala sau 2 cepe verzi,4 căței usturoi,1/2 cutie de pulpa de roșii (cuburi)-eu iau de la Cirio,ulei măsline ,busuioc ,sos de chili gata preparat- Heinz e firma si nu e f iute-eu am găsit la Auchan dar sigur este si in alta parte).Sosul de chili se poate prepara si acasa daca aveti ardei chili si pasta de tomate . Se pune ceapa si usturoiul mărunțit in uleiul de măsline si se undesc doar,nu se prăjesc .Se adaugă apoi 1/2 cutie de roșii ,1/2 Sticluța sos de chili-se poate adaugă mai mult dupa gust,busuiocul uscat si se pun si scoicile fara a se decongela in prealabil.Se adaugă apa cat sa nu acopere complet cantitatea sau cat sos se dorește .Se gătesc cam 10 min la foc mic-mediu amestecând din cand in cand. Se servesc cu orez simplu,orez cu legume sau orez cu bucatele de crab. Pofta buna!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu