marți, 28 octombrie 2014

Somon in crusta de busuioc la tigaie,sparanghel si sos de smântână ,capere si lămâie :)

Ingrediente:medalion de somon proaspat(2-4 bucati in functie de cate portii se fac),sparanghel proaspat-o legatura,smantana-300g,unt,capere,lamaie,busuioc uscat maruntit
Somonul,sparanghelul si sosul se gatesc separat.
Sparanghelul -se indeparteaza mai intai capatul mai gros, de cca 1cm.Se pune la fiert in apa cu sare,putina,astfel incat partea de sus mai frageda,fierbe mai repede.Ideal este ca acesta sa fie pus vertical,cu varful in sus.Se fierbe cam 3-4 minute,verificand in permanenta daca intra furculita.Daca fierbe prea mult,se inmoaie si isi pierde calitatile nutritive.
Somonul-in ulei de masline incins,se pune medalionul de somon dat bine prin busuioc maruntit si sare dupa gust.Se lasa la rumenit la foc mic,astfel incat sa nu se arda crusta de busuioc, si sa fie gatit si in interior.
Sosul-se pune intr-o tigaie o felie de unt si se lasa la topit.Se adauga smantana 250-300g in functie de cantitatea de sos preferata,o lingurita de capere,si 100 ml vin alb.Se poate adauga si putina apa daca smantana e foarte grasa.Se lasa la fiert pana se amesteca ingredientele si se intrepatrund aromele.Sare se adauga spre final,deoarece caperele murate au sare in compozitie destul de multa.Se stoarce si lamaie dupa gust la final.
Se poate servi alaturi de un vin roze:!!
Pofta buna;)!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu