vineri, 28 noiembrie 2014

Fish masala(cu salau de Dunare)

Prin cartierele indiene, din Bombay, Londra sau Singapore, mirosul de garam masala trădează la tot pasul particularitatea acestei bucătării dense şi extravagante, de unde s-a răspândit şi în alte culturi culinare din regiune (Pakistan, Bangladesh, etc.).


                                                                                                                Garam (iute) masala (amestec) este chiar esenţa bucătăriei indiene. Paradoxal, în ciuda numelui său de amestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai puţin picante decât restul condimentelor din bucătăria indiană. Principala caracteristică a acestui amestec de condimente(cuisoare,chimion,coriandru,dafin,cardamom,piper,nucsoara,scortisoara,turmeric,usturoi,sau ceapa), ce se regăseşte în toată cultura culinară indiană, este prăjirea condimentelor înainte de a fi zdrobite în mojar. În urma tratamentului termic, uleiurile esenţiale din condimente îşi accentuează aromele.
Dată fiind dimensiunea şi diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam masala se regăseşte într-o mie, plus una de compoziţii şi nuanţe.

Trecand la reteta,este f simpla..se poate folosi orice tip de peste,eu am folosit salau de Dunare,captura,un peste f f gustos.Condimentul se poate gasi in marketurile mari sau se poate prepara acasa.
L-am facut file,l-am dat initial bine bine prin masala,apoi prin faina si l-am fript in ulei de masline.
Pentru a accentua aroma exotica se poate servi cu ghimbir murat,masline murate si ayran(iaurt cu sare) cu busuioc.

Pofta buna!!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu