sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Oaie condimentata ,cu legume si ghimbir,orez cu sofran si iaurt cu busuioc

Pentru iubitorii de gusturi exotice,este un deliciu..cu accente persane si indiene,carnea de oaie condimentata si orezul cu sofran trebuie gustate macar o data in viata;dupa care te indragostesti si o vei repeta sau chiar le vei gati acasa!

Ingrediente-o pulpa-doua de carne de oaie,pe care eu o dezosez,taind carnea fasii
-o ceapa,2-3morcovi,1 ardel rosu,1/2 telina,o cutie cu rosii taiate cuburi in suc propriu,3 linguri de bulion,ulei de masline,busuioc uscat maruntit,ghimbir crud(se gaseste la supermarket-urile mari),pudra de coriandru,pudra de chilly,chimen maruntit,turmeric pudra,garam masala powder(un amestec de condimente indiene cu curry,cinnamon,cardamom)-acest condiment e optional,fiind si greu de gasit in magazine
-orez basmati 1-2 pahare
-iaurt sau ayran(iaurt amestecat cu sare specific pt tarile orientale),masline naturale
-si nu in ultimul rand,regalul sofran

   Carnea de oaie-Eu nu pun carnea de oaie in bait,nu este nevoie,doar e carne de oaie si nu vrem sa o transformam in pui..o scot de pe oase,o tai fasii si indepartez grasimea.
Intr-o oala se pun 2-3 linguri de ulei de masline,carnea de oaie peste care pudram pe rand fiecare din condimentele mentionate;atentie la pudra de chilly ,este picanta si fiecare poate pune dupa gust
O lasam 5-10 minute amestecand continuu pt a prinde putina culoare.
Adaugam rosiile cuburi,ghimbirul pe care dupa ce il curatam de coaja,il taiem felii subtiri subiri,si apoi apa cat sa cuprinda cantitatea de carne.
O lasam sa fiarba in jur de 30 de minute,verificand in permanenta daca nu a scazut apa .
Adaugam morocovul si ceapa taiate in jumatate,telina taiata felii mari,ardeiul taiat in bucati mari,bulionul si lasam sa mai fiarba vreo30-40  minute.
Se adauga si sare dupa gust,si bineinteles nelipsita lingurita de miere din sosurile mele.
Carnea de oaie fierbe intr-o ora-doua,astfel incat o lasati cat vreti sa fie de frageda.Sosul nu trebuie sa scada foarte mult,se va adauga apa pe parcursul fierberii daca va fi nevoie.

Orezul basmati se face in 10-15 min,la un pahar de orez se adauga doua de apa,putina sare,un strop de ulei si sofran.

Se serveste cu masline murate si iaurt/ayran rece peste care se adauga busuioc uscat.
Este incredibil de aromata si gustoasa,stimuland toate simturile!!!
Pofta buna!!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu