sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Pui grill cu broccoli si sos de Gorgonzola

Incep mai intai cu delicioasa branza cu mucegai nobil-albastru,Gorgonzola ,corespondenta italiana a branzeturilor albastre frantuzesti.
Datorita unei prietene,am avut norocul sa o am de la mama ei de acasa,din provincia Gorgonzola-Milano unde se fabrica de secole(sec IX).
Se poate gasi insa si in market-urile mari,chiar daca nu are aceeasi savoare ca cea adusa din Lombardia,este insa foarte buna.

Ingrediente-carne de pui,se poate folosi atat piept de pui cat si pulpe superioare dezosate fara piele,broccoli,branza Gorgonzola-150g,unt -50g,smantana grasa-150g,lapte-150 ml,1 ardei kapia rosu,o legatura patrunjel

Carnea de pui -se taie in bucati subtiri,se sareaza usor,se stropeste cu putin ulei de masline si se pune pe gratar.
Broccoli-se pune cu apa si sare la fiert timp de cca 10 min

Atentie!!Sare nu se va adauga in sos,deoarece branza contine deja sare in compozitie!

Sosul-se topeste untul intr-o tigaie,se adauga ardeiul taiat fasii subtiri si se lasa 2-3 minute la foc mic;se adauga apoi smantana si laptele amestecand continuu.
-cand compozitia da in clocot,se adauga branza gorgonzola,in bucati mici,si se lasa cateva minute pana se intrepatrund aromele.
-se adauga verdeata
Se servesc calde,alaturi de un vin dulce alb.
Buon pranzo!!!:)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu