joi, 20 noiembrie 2014

Spaghetti con gamberi e peperoni

Fructele de mare ar trebui consumate, în egală măsură, atât pentru gustul delicios, cât şi pentru faptul că previn bolile cardiovasculare, întăresc imunitatea şi îmbunătăţesc vederea. Fructele de mare se numără printre cele mai importante surse de Omega 3, zinc, seleniu, iod şi de vitamina B12.Preferatele mele sunt midiile,insa si crevetii si calamarii sunt deosebit de gustosi.

Ingrediente:300-500g creveti,unt, 5 catei usturoi,rosii maruntite in bulion,200ml vin alb,verdeata(patrunjel),oregano,ardei pfefferoni dulci in otet.


In 2-3 l de apa se pun pastele la fiert pentru 8 minute,cu sare si un strop de ulei de masline.

Intr-o tigaie,se topeste o felie de unt,se taie usturoiul felii,o lingura de rosii maruntite in bulion, crevetii si vinul alb,oregano, cativa ardei si se lasa pana capata o culoare aurie,timp de  5-10 min,
Cand pastele sunt aproape gata,se adauga in tigaia cu creveti,pt inca 5 minute pt intrepatrunderea aromelor.

Se servesc calde cu parmezan !!!





Separat,pt cine doreste mai mult sos,se poate face un sos de rosii:intr-o tigaie,se pune o lingura de ulei de masline,rosii maruntite in bulion,usturoi felii si sos de chilli,Se poate adauga busuioc sau oregano si se stropeste cu putin vin alb.

Aromele sunt intense si incantatoare!!!!
Buon gusto!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu