luni, 3 noiembrie 2014

Supa de Hribi cu smantana si verdeata

Extrem de apreciati de gastronomi,hribii aduc contributii importante la sanatatea noastra prin aportul de proteine,sursa de vitamina D(singura sursa non-animala),vitamine din grupul B,fosfor,calciu,potasiu,cupru,seleniu,functionarea sistemului imunitar si chiar in combaterea tumorilor.

Supa de hribi este una din preferatele mele..este f gustoasa si usor de preparat!
Cum in Bucovina se gasesc hribi din belsug,aproape intotdeauna am in frigider cateva portii de hribi care asteapta sa fie preparati in diferite feluri.

Ingrediente : hribi fierti sau cruzi ,congelati sau proaspeti daca aveti(eu am avut 1/2kg fierti si congelati),o ceapa,patru cartofi,un morcov ,un ardel kapia rosu

Ceapa tăiată marunt,,împreuna cu Ardeiul tăiat fasii subtiri,morcovul ras pe razatoare ,cartofii taiati cuburi mici se calesc putin in ulei,se adauga ulterior si hribii taiati in bucati mari si sare dupa gust
Dupa 5 -10minute se adauga apa in funcție de cat de deasa,rara vrei sa fie ciorba. Lași sa dea un clocot,doua dupa care adaugi 300 -500de grame smantana amestecata cu un galbenus de ou( amestecata bine inainte de a fi turnata in ciorba).Sa fie smantana> 20% grăsime altfel se taie.

Se mai lasa 10-15 minute sa se amestece si sa fiarba ingredientele.
 Se adauga borș acru sau oțet dupa gust si verdeața.
Este foarte foarte gustoasa!!!!
Pofta buna;)!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu