vineri, 28 noiembrie 2014

Tentacule de caracatita/calamar cu Thai Chilisauce si salata de cartofi

Ador tot ce vine din mare,si ori de cate ori am ocazia le gatesc cu placere...

Pentru reteta e nevoie de:tentacule de calamar/caracatita,care se gasesc proaspete pe gheatza in Auchan sau Carrefour,ceapa verde,ulei de masline,4 catei cu usturoi,sos de Chili Thai(se poate cumpara sosul direct sau se poate prepara acasa),7-8 cartofi,salata de rucola sau valeriana

Tentaculele se pun la fiert cca 30-40 de min,in apa cu sare,2 catei de usturoi,un strop de ulei de masline,100ml vin alb

Cand sunt aproape fierte,se taie in bucati mai mici,si alaturi de ceapa verde taiata marunt,usturoiul taiat felii si uleiul de masline,se pun in tigaie pt o capata o culoare aurie..se adauga apoi sosul ,mestecand pt inca 5-10 minute;se poate adauga si putina apa daca sosul scade prea mult.

Thai Chilisauce,este un sos ce se poate face si in casa din:2-3 ardei iuti,usturoi,sare,ghimbir,rosii in suc propriu,putin zahar sau miere

Cartofii se taie cuburi mici,se fierb si se servesc ca si garnitura,alaturi de o salata de rucola sau valeriana.

Merge de minune alaturi de un vin rose demidulce!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu